Weekend zapobiegliwych wiewiórek:

28-30 września 2018

Zachęceni powodzeniem naszych warsztatów z robienia przetworów na zimę, zapraszamy na kolejną ich edycję. Jesień nie oznacza końca sezonu na przetwory. Przeciwnie,  mamy do dyspozycji jabłka, gruszki, śliwki, pigwę, dynię a nawet  jarzębinę.

W planie między innymi:

  • Domowa wersja bałkańskiego sosu AJVAR 
  • Dżem z pigwy i jabłka, ale z pomarańczową nutą
  • Delikatesowa konfitura z owoców dzikiej róży z wanilią i kardamonem
  • Armata z witaminami czyli jesienne jabłka z aronią
  • Konfitura z jarzębiny do mięsa (na ostrrrroo!)
  • Śliwki węgierki, ale nie w formie powideł, tylko ketchupu

Każdy z uczestników wyjedzie do domu w niedzielę z ok. 15 słoikami oryginalnych przetworów (min. 5 rodzajów). Do dyspozycji komplet surowców, materiałów i narzędzi do robienia przetworów, nowoczesne wyposażenie Zagrodowej kuchni i fachowy instruktaż, jak też niepowtarzalna atmosfera, jaką są w stanie stworzyć kucharzące wspólnie osoby!

Koszt uczestnictwa w weekendowych warsztatach: 290 zł/osoba

Noclegi i pełne wyżywienie wg cennika Sezony atrakcyjne przyrodniczo.

2018-09-04T18:27:44+00:00